Április 7. - EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAPon. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása.

A világszervezet célja azóta is a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Évről-évre új programot tűznek ki maguk elé, és egész évben annak megvalósításán fáradoznak

Az Egészségügyi Világnap témája 2010-ben az „Urbanizáció és az Egészség”.

A témaválasztást annak felismerése indokolja, hogy napjainkban a városiasodás nagyon nagy hatást gyakorol a Föld lakosságának és az egyéneknek az egészségi állapotára egyaránt.

- Jelenleg több mint 3 milliárd ember él városokban. - 2007-ben, a városlakók aránya a történelem során először haladta meg a Föld lakosainak 50%-át. - 2030-ra 10 emberből 6 előreláthatólag városlakó lesz, és ez a szám 2050-ig 7/10-re fog emelkedni.

Az Egészségügyi Világnap alkalmából rendelkezett kampány során, 2010. április 7.-11. között 1000 város rendez egészségvédő programokat, és 1000 városlakó mutatkozik be egészségvédelmi tevékenységével.

Forrás: sulinet.hu, eski.hu