A magyar automobil club megalakulása - 1900

Magyarországon francia hatásra kezdett el terjedni az automobilizmus. A fennmaradt iratok szerint 1895-ben Hatsek Béla műszerész hozta be az első gépjárművet - az 1 lóerős Benz Velót - hazánkba, miután barátaival francia újságokat tanulmányozta, sőt a helyszínre is utazott!

Öt év telt el, amikor 1900. november 30-án a Royal Szálloda különtermében megalakult a mai Magyar Autóklub elődjének tekinthető Magyar Automobil Club (MAC) Reiman Gyula szervezésében. Első elnöke Szapáry Pál gróf, társelnöke Károlyi Mihály gróf lett Reiman, aki korábban bankár volt a motorizált közlekedés híve lett, és a MAC megszervezése után rögvest belevágott egy nemzetközi túraút szervezésébe. Ezt sajnos nem sikerült kiviteleznie, de 1901. június 20-23 között a budapesti lóversenypálya, a Tattersall területén sikerült egy autó kiállítást tető alá hoznia. Ennek egyik betétfutamán először mérkőztek meg hivatalosan négykerekű gépjárművek egymással Magyarország területén és ezzel kezdetét vette a magyar autósport története. Akkor már ötven személygépkocsi koptatta a magyar utakat, meglehetősen zajosan és legfeljebb 20 kilométeres sebességgel óránként.

A klub célja az összes hazai automobil-barát egyesítése volt, s felvette a kapcsolatot a külföldi társszervezetekkel is. 1901 tavaszán jóváhagyták a klub alapszabályát, kezdeményezték az állami sofőriskola létrehozását és egy forgalmi szabályrendelet megalkotását. (A növekvő forgalomra és a sok balesetre tekintettel még abban az évben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálygyűjteményt adott ki, ezt nevezhetjük az első magyar KRESZ-nek.) Még 1901-ben a klub megrendezte az első hazai automobil kiállítást, valamint az első hazai automobil versenyt.

1907-ben a Magyar Automobil Club tagja lett az Elismert Automobil Clubok Szövetségének (AIACR), a mai világszervezet (FIA) elődjének, s abban az esztendőben megjelent az első automobilizmussal foglalkozó hazai szaklap a Nemzeti Sport és az Automobilizmus címmel, amely a klub hivatalos lapja lett. 1911-ben a klub felvehette a Királyi Magyar Automobil Club (KMAC) nevet, ezt 1945-ben a Köztársasági Magyar Automobil Club (KMAC) névre változtatták.

A közutakon jelzőtáblákat, benzintöltő állomásokat helyeztek el. 1920-tól motorkerékpár szakosztálya is működött. A múlt század elején még kiváltság, napjainkra mindennapos használati eszköz az autó. A fejlődés új kihívások elé állította a MAK-ot, és az érdekképviseleti, érdekvédelmi tevékenység kiegészült a - jelenleg immár 250 ezres - tagság részére biztosított szolgáltatások széles körével.